XAVI BOU

ORNITOGRAFIAS


ORNITHOGRAPHY #198. Impressió digital, sobre paper Hahnemühle Fini Art Pearl 285 gr/m². 122 x 66.5 cm . 2021. Ed. 5

El debut de Xavi Bou el 2015 amb Ornithographies va cridar instantàniament l’atenció de col·leccionistes i publicacions internacionals.

Des de llavors el seu treball ha estat publicat a National Geographic, The Guardian…, entre molts d’altres, i exposat a llocs com el Museum of American Bird Art, Massachusetts, USA, o el Cosmocaixa a Catalunya.

ORNITHOGRAPHY #T3. Impressió digital, sobre paper Hahnemühle Fini Art Pearl 285 gr/m². 109 x 69 cm . 2019. Ed. 5
ORNITHOGRAPHY #125. Impressió digital, sobre paper Hahnemühle Fini Art Pearl 285 gr/m². 117 x 80 cm. 2018- Ed. 4
ORNITHOGRAPHY #T4. Impressió digital, sobre paper Hahnemühle Fini Art Pearl 285 gr/m². 109 x 69 cm. 2020. Ed. 5

L’«escriptura dels ocells»; éssers que amb el seu vol plasmen al cel una infinitat de lletres fins ara inintel·ligibles per l’ull humà.”
– David Bou, periodista

Peces audiovisuals

SOBRE L'ARTISTA:


XAVI BOU

Xavi Bou (El Prat del Llobregat, 1979). Aquest geòleg i fotògraf, enamorat de la natura des de petit, buscava rastres d’animals el dia en què es va imaginar quina estela deixarien les aus amb el moviment si l’aire ho permetés.

Des de llavors, va desenvolupar la tècnica de capturar múltiples fotografies en tan sols uns segons per superposar-les en una sola imatge. Eureka! I així és com avui ensenya a tot el món el dibuix que els ocells pinten en desplaçar-se. No és un projecte conceptual sinó estètic, que intenta inspirar l’espectador i captivar-lo amb una bellesa oculta. El seu propòsit, apropar l’art i la natura i motivar qui contempli la seva obra a valorar i connectar-se amb el seu entorn més proper.

Va estudiar Geologia a la Universitat de Barcelona i es va llicenciar en fotografia a la Grisart International Photography School, un centre privat de Barcelona que es dedica exclusivament a ensenyar fotografia des de l’any 1985..