WORKING MIES

BEA SARRIAS y MORROSKO VILA-SAN-JUAN

Inauguració: 12.09.2022 – 18h 

Cosentino City, Avinguda Diagonal, 497, Barcelona 08029

Exposició 12 al 23 setembre.
De dilluns a divendres : 10h a 20h.
Dissabte 17 setembre : 10h a 14h.

Una exposició que és un working progress..

Tota exposició comporta un procés de treball previ. Documentació, cerca, esbossos, proves, assajos, errors. Un procés el resultat del qual pot ser tan o més interessant que la pròpia exposició.

En aquest projectes proposem mostrar, tant de manera gràfica i pictòrica com a audiovisual, el procés de preparació i cerca d’una exposició sobre el Pavelló de Mies van der Rohe i Lilly Reich.

Proposem desconstruir l’icònic Pavelló, peça a peça, per a tornar a reconstruir-lo de manera pictòrica i audiovisual, a través, bàsicament, dels seus materials i la seva llum . Un homenatge a la seva increïble peripècia creativitat constructiva.

Dibuixos, esbossos, quadres, anotacions, collages i projeccions ens transmetran la sensació orgànica i tàctil que desprèn el pavelló i la sensualitat dels seus materials.

Peces de diversos formats i tècniques mostraran el procés creatiu que comporta aquest projecte expositiu. Una exposició pretesament inacabada, que serà la preparació i anunci d’una altra mostra futura amb quadres i projeccions de gran format.

Prensa

SOBRE LOS ARTISTAS:


 
Ha desenvolupat gran part del seu treball a Barcelona, on va estudiar Belles arts i rampell es va començar a interessar per l’arquitectura i el retrat d’espais icònics. La seva obra, basada en treballs d’importants arquitectes espanyols i internacionals, ha rebut diverses mostres de reconeixement i s’ha destacat el seu virtuós maneig de la llum i les ombres.

Entre els seus projectes més recents cal destacar el retrat de grans dimensions que va pintar en viu en 2019 en la seu de l’OTAN a Brussel·les. Poc després, va dur a terme una residència artística en Mana Contemporary, de Nova York, on va treballar sobre la petjada que l’arquitecte J. L. Sert havia deixat a la ciutat.

Ha dut a terme diverses exposicions individuals a Barcelona, Madrid, Brussel·les i Oslo. Actualment, treballa en nous projectes expositius i residències artístiques.

Morrosko Vila-Sant-Joan és cineasta. Nascut a Barcelona i llicenciat en Filosofia i Lletres, té una llarga carrera com a realitzador i periodista. Ha escrit, dirigit i produït nombrosos documentals així com peces de videocreació. Col·labora habitualment amb diferents televisions (TVE, TV3, Betevé), institucions i centres d’art (CCCB, MACBA, Fabra i Coats), així com amb mitjans escrits i digitals i també fa classes d’audiovisual en diverses universitats.

Al costat de Bea Sarrias ha realitzat peces audiovisuals inspirades en arquitectura icònica, com “Un dia en la Ricarda” (seleccionada l’el Festival Loop Barcelona), “El Cim de Coderch (un somni incomplert)”, presentada a la Barcelona Design Week, o “Miró-Sert-Gomis. La Llum en el taller de l’artista”, projecte expositiu i audiovisual encara en desenvolupament.