SWAB 2022

Lab 36 us convida a conèixer els nostres artistes:

XAVI BOU 

Xavi Bou (El Prat del Llobregat, 1979). Aquest geòleg i fotògraf, enamorat de la natura des de petit, buscava rastres d’animals el dia en què es va imaginar quina estela deixarien les aus amb el moviment si l’aire ho permetés.

Des de llavors, va desenvolupar la tècnica de capturar múltiples fotografies en tan sols uns segons per superposar-les en una sola imatge. Eureka! I així és com avui ensenya a tot el món el dibuix que els ocells pinten en desplaçar-se. No és un projecte conceptual sinó estètic, que intenta inspirar l’espectador i captivar-lo amb una bellesa oculta. El seu propòsit, apropar l’art i la natura i motivar qui contempli la seva obra a valorar i connectar-se amb el seu entorn més proper.

MIGUEL ANGEL MADRIGAL 

Maestro en arts plàstiques Madrigal explora diverses maneres de manipular tant objectes com materials. Ha reptat la gravetat-l’equilibri no sols el físic si no també el visual a més de la convencionalidad dels suports artístics Treballa amb formes i objectes que podem reconèixer en la nostra quotidianitat, però al moment de relacionar-los amb uns altres arbitràriament, es resignifiquen canviant radicalment la nostra percepció sobre ells.

Dins dels seus premis se subratllen, pertànyer al Sistema Nacional de Creadors de Mèxic 2015-2018 i 2011-2014, Residència en el Centre Banff, FONCA, Alberta Canadà, Residència en el Centre Basilisc, Buenos Aires, l’Argentina, Residència en el Centre Bilbao Art, Bilbao España, Becari del Fons Nacional Per a la Cultura i les Arts (FONCA) 2004 2005, Menció honorífica Segona Biennal Nacional d’Arts Visuals de Yucatán, Premi d’adquisició 3 era. Biennal Pobla De Los Angeles Entre les col·leccions més destacades es troben. Col·lecció Jumex, Hakim, Gelman, Enrique Guerrero, Fundació Bilbao Art, El Museu RISD (de Rhode Island), Museu de la Cancelleria, Universitat Iberoamericana de Pobla, Museu Carrillo Gil, La tallera Siqueiros, Hendrix, Institut de Cultura de Morelos, entre altres. 

ALICIA GIMENO

Des de primerenca edat, el dibuix i la pintura van ser rellevants en el desenvolupament de l’artista, perquè durant gran part del seu recorregut ha examinat la representació realista des del grafit, el llapis, el carbonet

Va estudiar a Mèxic, en un ambient amb un enfocament principal cap a les arts gràfiques, i així, va poder formar-se en Estètica, composició, filosofia de l’art… Postgraduada, va estudiar curaduría, alhora que iniciava i dirigia un projecte artístic a la ciutat de Pobla de Saragossa (Mèxic).

Després de tres anys dirigint el projecte va tornar a la seva ciutat natal, on va treballar per a un comissari organitzant projectes en la Capella i altres punts de la ciutat. Posteriorment, va treballar en la gestió de Piramidón centri d’art contemporani y otros puntos de la ciudad. Posteriormente, trabajó en la gestión de Piramidón centre d’art contemporani