TRANSITION

MINA HAMADA   21-05-2022

Mina Hamada inaugura la seva primera exposició individual Transition.

 
A Transition produïda per a LAB 36, l’artista d’origen japonès, continua desenvolupant el llenguatge artístic que la identifica i ens presenta un univers de colors i formes signe de la seva identitat. El dinamisme i el moviment són trets que, a l’obra de la Mina Hamada, creen un diàleg amb els jocs geomètrics característics de les seves pintures, aquesta vegada en llenços circulars i rectangulars que ha triat per a l’exposició.
El treball de la Mina Hamada, que va prendre una altra dimensió en aterrar als carrers de Barcelona, es caracteritza per harmonitzar la plasticitat i intensitat dels colors i les formes orgàniques.
Transition 2. Acrílic sobre llenç. 146x114cm. 2022

És gràcies a l’equilibri de les seves obres que Mina Hamada és avui una de les grans representants de l’art urbà internacional. En contrast amb la duresa dels carrers, les seves pintures transmeten suavitat, emoció i un ritme que trenca amb la brutalitat del paisatge quotidià.

Fase lunar 1. Acrílic en fusta. 90cm diametro. 2022

Els treballs i murals de Mina conviden a un món de somni, que combina Occident i Orient, esperit jove i filosofia profunda. L’artista treballa des de la concentració i l’acte de reflexió per a investigar la pintura des de l’inconscient i la improvisació. Els títols de les seves obres, a vegades en japonès, espanyol i anglès, reflecteixen aquesta autoanàlisi poètica i fan referència a la seva pròpia identitat i als intercanvis entre diferents cultures que ella mateixa personifica.

UMI2.Acrílic sobre llenç.120x120cm 2021

 

 

 

Transition construeix un món de realisme-fantàstic i porta a la llum múltiples elements, alguns abstractes i altres figuratius, de la mirada de Mina. Les seves obres ens conviden a endinsar-nos en un nou univers de colors, formes i energies.

Los Superpoderes del arte'

Taller conjunto en el Lab 36

Sobre la artista

Mina Hamada, va néixer en Louisina, EE. UU, va créixer a Tòquio, el Japó, i viu i treballa a Barcelona des de l'any 2009. Al Japó va cursar els seus estudis d'art i és on va realitzar les seves primeres exposicions de pintura i va publicar llibres de contes amb els seus dibuixos i il·lustracions. A la seva arribada a Barcelona a la fi de 2009, descobreix l'art urbà en una ciutat on el moviment està molt desenvolupat.I comença a experimentar amb murals a gran escala. A la fi de 2011 surgiran les col·laboracions amb l'artista Zosen per a la realització de grans murals, aquests projectes la faran viatjar per tot el món i participar en nombrosos Festivals de Murals i exposicions. Des de llavors, l'obra de Mina s'exhibeix en galeries d'art, institucions i espais públics de tota Europa, els Estats Units, Amèrica Llatina i Àsia i forma part de moltes col·leccions.

Fotografìa: CARLOS HERNANDEZ