LOS ESPACIOS DE BARCELONA

MIGUEL ÁNGEL MADRIGAL
06.09.22 – 14.11.22

«Les ciutats van créixer. El món va encongir»

Miguel Ángel Madrigal 

Bar 2. Acrilico retallat amb laser. 45 x 80 x 35cm

 

OPENING 
06.09.2022

Transitar l’espai d’una ciutat ens permet entendre la seva naturalesa, la seva dimensió, el seu caràcter i la seva cultura; i amb això invariablement creem moments i vivim històries que volem mantenir en la memòria.

 

El treball de Miguel Ángel Madrigal desenvolupa projectes  tridimensionals  que possibilitin la construcció de ciutats utòpiques per a un espai en específic.

Bar 5. Acrílic retallat amb laser. 100 x 70 x 5 cm
Bar 1. Acrilico retallat amb laser. 45 x 80 x 40cm
 
Aquest projecte sorgeix de la necessitat d’abstreure aquestes sensacions i emocions generades en recórrer els carrers de Barcelona, en trobar-nos amb espais arquitectònics que ens emboliquen física i mentalment, la mirada s’omple d’espais íntims que ens volem apropiar a cada segon i amb cada pas.
Bar 4. Acrílic retallat amb laser. 100 x 70 x 5 cm

SOBRE L'ARTISTA:


MIGUEL ÁNGEL MADRIGAL

Maestro en arts plàstiques Madrigal explora diverses maneres de manipular tant objectes com materials. Ha reptat la gravetat-l’equilibri no sols el físic si no també el visual a més de la convencionalidad dels suports artístics Treballa amb formes i objectes que podem reconèixer en la nostra quotidianitat, però al moment de relacionar-los amb uns altres arbitràriament, es resignifiquen canviant radicalment la nostra percepció sobre ells.

Dins dels seus premis se subratllen, pertànyer al Sistema Nacional de Creadors de Mèxic 2015-2018 i 2011-2014, Residència en el Centre Banff, FONCA, Alberta Canadà, Residència en el Centre Basilisc, Buenos Aires, l’Argentina, Residència en el Centre Bilbao Art, Bilbao España, Becari del Fons Nacional Per a la Cultura i les Arts (FONCA) 2004 2005, Menció honorífica Segona Biennal Nacional d’Arts Visuals de Yucatán, Premi d’adquisició 3 era. Biennal Pobla De Los Angeles Entre les col·leccions més destacades es troben. Col·lecció Jumex, Hakim, Gelman, Enrique Guerrero, Fundació Bilbao Art, El Museu RISD (de Rhode Island), Museu de la Cancelleria, Universitat Iberoamericana de Pobla, Museu Carrillo Gil, La tallera Siqueiros, Hendrix, Institut de Cultura de Morelos, entre altres.