Miguel Ángel Madrigal


Los espacios de Barcelona

Miguel Ángel Madrigal inaugura la temporada a* Lab 36 amb la seva nova sèrie d’escultures.L’artista mexicà centra la seva recerca en l’observació i exploració arquitectònica. Gràcies a una anàlisi perspicaç, Madrigal materialitza la seva mirada, construïda a partir d’una percepció sensorial dels espais, en obres tridimensionals. A través d’un llenguatge escultòric elegant, l’artista explora les múltiples possibilitats de diàleg entre els volums i les formes – fonts d’inspiració per a ell – per a reflexionar sobre la relació entre els cossos i els ambients.

Ciudad de noche 1, 2, 3, Impression ink jet 3/3 100 x 70, 2 cm. 2021

A* les obres de Madrigal, el cos no ocupa solament un espai físic, sinó que es construeix en relació amb l’ambient en què s’insereixi. Les seves instal·lacions i treballs reflexionen sobre la nostra relació amb l’ambient urbà, un espai que ens resulta desapercebut en la nostra quotidianitat, i amb el qual no desenvolupem una experiència sensible que transcendeixi el moment passatger. És el «no lloc» del dia a dia.

Per a aquesta exposició, l’artista mexicà es va inspirar en els edificis més representatius de Barcelona. El projecte va néixer de la necessitat de transitar la ciutat i abstreure les sensacions i emocions generades al recórrer els carrers. En les paraules del propi artista “la mirada s’omple d’espais íntims que ens volem apropiar a cada segon i amb cada pas”. 

Peces audiovisuals

Ciudad hasta el cielo. Video en Loop. 2021
Les peces tridimensionals reprodueixen, per mitjà d’un entramat conjunt d’escales, columnes i desnivells, les característiques d’aquests llocs. Madrigal juga amb el trompe l’oeil arquitectònic per a construir espais il·lusoris que emergeixen del diàleg entre llums i formes. Davant de les seves  obres, esdevenim els protagonistes, convidats a endinsar-les per a recórrer els seus laberints i conèixer-les íntimament, habitar-les.

Recuerdos de estar 2. Acrilico i esmalt 50x 80 x 40 cm. 2021
Ciudad en el recuerdo 1 Acrilico i esmalt 95x 65 cm. 2021
Ciudad en el recuerdo 5 Acrilico i esmalt 95x 65cm .2021

Les obres de Miguel Ángel Madrigal materialitzen la memòria sensitiva de la ciutat i ens conviden a habitar aquests nous mons creats per l’artista.

Eco. Instal·lació acrilico llum led i esmalt 50 x 20 x 300 cm. 2021

Exposició