Disolvencia 

CLAUDIO CORREA

Claudio Correa presenta «Disolvencia» en Damer House Gallery el divendres 23 de setembre de 2022

El tala «Disolvencia» fa part d’una selecció d’obres de cinema i vídeo nacionals i internacionals que seran presentats durant 2 setmanes en Damer House Gallery, al setembre de 2022, en la Nit de la Cultura i al novembre en el Loop Festival Barcelona 2022.

En Disolvencia, Claudio Correa presenta una sèrie d’obres que apel·len amb un gest irònic a la relació que es teixeix entre l’èxtasi esportiu, la reducció de la celebritat a la seva imatge idealitzada i la critica de la cultura de masses en la nostra societat contemporània. Pastilles efervescents sobre les quals han estat gravats els rostres d’icònics personatges del futbol – llegendes com Lionel Messi, Diego Armando Maradona, Gerard Piqué o Cristiano Ronaldo– es dissolen en aigua i simulen el so emanat pel frenesí del públic que crida a l’uníson un gol o la victòria del seu equip per a anar-se fonent lentament amb el tot.

 

 

 

Aquestes tauletes són contrastades per una medalla de la deessa alada de la victòria Niké que fa ressò a lascondecoraciones militars inscrites amb la llegenda de “Missió Complerta” que van ser lliurades durant la dictadura xilena a civils i militars com a reconeixement per realitzar “serveis distingits”. En aquest cas, la medalla premia als esportistes triats per la seva capacitat per a mantenir aquesta figura idealitzada a cada moment del seu moviment enfront de l’àcida mirada de l’escrupolós espectador.