UN-ORDINARY OBJECTS
Alicia Vogel y Laia Amigó
UN-ORDINARY OBJECTS planteja una proposta expositiva vinculada a la llar, a la quotidianitat i a la funcionalitat dels objectes. Una reinterpretació de l’objecte quotidià i del mobiliari de la llar que pretén posar en valor les seves pròpies funcions, així com la relació que s’estableix entre aquests objectes i el subjecte.

Alícia Vogel i Laia Amigó són la generació nativa digital, dels darrers milennials i, tot i això, quan representen la llar seleccionen objectes gens tecnològics: un rellotge amb agulles, un llum amb endoll...
Dijous. 30 de juny 2022.
Objectes que podrien estar arrossegant des de les cases que les van veure néixer. Cap referència a la tecnologia. Com si tot el tecnològic se sobreentengués i ja no hi hagués cap necessitat de mencionar-ho, perquè és l’innat.
Una curiosa visió de la realitat que conviu, la transgeneració ja no és una qüestió de ser digital o no, analògic o no, sinó de quins són els objectes amb els quals t’identifiques, quins són els que converteixen un espai en una llar on viure, on compartir la vida i personalitzar-la, individualitzar-la.
Aquestes peces, produïdes a partir de l’experimentació tècnica, trenquen amb la materialitat tradicional dels objectes. La fragilitat de la ceràmica és perfecta per apuntar que els temps que viuen en aquestes llars també són efímers. La funcionalitat de les peces no es perd, però la seva composició és una provocació: de què es fan les llars? El procés d’experimentació ha resultat en la producció de peces que ens conviden a repensar el nostre entorn.



Gràcies a un llenguatge gairebé escultòric, les dues joves artistes residents a Barcelona resignifiquen els espais de l’ambient domèstic i construeixen peces plenes de simbolisme. Sempre penjant d’un fil,
sense lligams estables i només les idees que són transportables d’un espai a l’altre, i a cada parada una espelma al voltant de la qual aquell espai anodí passa a ser el punt de trobada.

Sobre les artistes

Alícia Vogel, nascuda a Olot, és artista multidisciplinari, graduada en Educació Primària amb Esment de Música, amb una trajectòria paral·lela de conservatori. Després d’estar un temps treballant a Leipzig (Alemanya), Vogel es trasllada a Barcelona on es gradua en Belles arts, amb especialització de gravat i serigrafia. El seu projecte final de grau, Jusqu’*ici tout va bé, va ser adquirit per PATRIM (fons patrimonial de la UB), i exposat posteriorment en el Museu Ca Framis (Fundació Vila Casas) de Barcelona.
Laia Amigó, és una artista multidisciplinària, amb formació en Disseny de Producte i Direcció d’Art, estudis cursats en Elisava, Barcelona, on va obtenir un premi acadèmic pel seu projecte final de grau: Asimetries. Aquest projecte de caràcter experimental, hibrida entre l’art, el disseny i l’artesania. Prenent al cos com a subjecte, pretén posar en dubte on estan els límits d’aquest.