ALICIA GIMENO

ESTRUCTURA RADICULAR

El treball d’Alicia Gimeno, jove artista catalana, posa una innegable lleugeresa transmesa per l’equilibri de les formes i corbes. Les peces exposen una bellesa sensible i delicada, fruit de l’observació de la naturalesa, amb els seus traços sinuosos i orgànics. Són representacions que es deixen portar per la gestualitat, l’expressionisme i el llenguatge de l’abstracte, com ben definit per la pròpia artista.

Acrylic on canvas. 180x130x4cm
Acrylic on textile collage and canvas. 90x150x4cm

La cerca per la perfecció està en el centre de la recerca artística d’Alicia Gimeno. No obstant això, la perfecció per a ella no és l’absència de defectes, i si l’equilibri i la simetria, tal qual la trobem en la naturalesa i en els nostres cossos: som simètricament imperfectes. I la bellesa neix justament de l’harmonia creada entre les imperfeccions.

Acrylic on canvas. 80x60x4cm

 

«Cada obra és un fragment d’un únic sistema d’arrels, d’un únic arbre metafòric en representació de la humanitat mateixa»

Acrylic on canvas. 90x60 cm
Acrylic on textile. 110x904cm

 

 

Els traçats d’Alicia Gimeno construeixen un elegant equilibri entre la força i la serenitat oriündes de la naturalesa. Les seves obres ens conviden a reconnectar-nos amb la bellesa de les nostres imperfeccions. 

Aquesta concepció holística entre l’art i la naturalesa es reflecteix també en els materials triats per l’artista. Els llenços en tonalitats crues i en tons pastels guanyen nous significats en ser recoberts pels colors, de manera a construir un diàleg entre el suport i la tinta. Els traços de les obres segueixen un trajecte natural, tranquil, com si no hi hagués pressa a recobrir la tela.